Historia

Jacky tekee maidosta ihmeen hyvää® – jo vuodesta 1970! Ensimmäinen Jacky®-tuote oli mansikkajogurtti, jonka moni vielä muistaa mausta ja hienosta jalallisesta pikarista. Vuosien varrella Jacky on tuonut markkinoille monenlaisia herkkuja vanukkaista rahkapatukoihin. Mitkä näistä sinä muistat?

Jacky-jalalliset-pikarit
Jacky-jalalliset-pikarit

1970

Ensimmäinen Jacky®-tuote tuodaan kauppoihin

Jacky-tuotesarja sai alkunsa jalalliseen pikariin pakatusta jogurtista. Ensimmäinen maku oli suomalaisten rakastama mansikka ja toinen raikkaan eksoottinen ananas. Moni on lapsuudessaan askarrellut näistä hauskoista pakkauksista esimerkiksi tuoleja nukkekotiin.

jacky_2_vähärasvainen_jogurtti

1972

Jacky 2-kerrosjogurtit lanseerataan

Moni mieltyi erityisesti näihin uudenlaisiin kerrosjogurtteihin, joissa sai itse päättää, miten sen nauttii: säästä hillo viimeiseksi tai sekoita jogurtin kanssa.

1973

Uudet, kätevät Jacky-juomajogurtit

Nyt tuli jogurttivälipalan nauttimisesta entistä helpompaa, kun ei tarvittu lusikkaa: ravista, poista kansi ja juo. Jacky-juomajogurtti oli kätevä ottaa mukaan vaikka treeneihin.

jacky_makupala_historia

1974

Herkulliset Jacky Makupala® -vanukkaat näkevät päivänvalon

Vuonna 1974 tuotiin kauppoihin Jacky Makupala-vanukkaat. Ensimmäisenä lanseerattiin suklaan- ja vaniljanmakuiset Makupalat. Vuonna 1975 valikoimaa täydennettiin Jacky Makupala Maitosuklaalla, joka on edelleen sarjan myydyin maku ja monen suomalaisen suosikkivanukas.

jacky-malla-maffe

1977-1979

Lanseerataan Jacky 3-kerrosjogurtit

Vuonna 1977 lanseerattiin ensimmäinen 3-kerrosjogurtti, nimeltään Jacky Malla. 1978 perässä seurasi Jacky Palle ja 1979 valikoima täydentyi vielä Jacky Maffella. Vuonna 1978 vanukasvalikoimaan tuotiin jännittävä 2-kerroksinen maitosuklaa-vanilja Jacky Makupala. Siinä oli kermanvaaleaa vaniljavanukasta päällä ja ruskeaa maitosuklaavanukasta pohjalla.

1980-1981

Lisää uutuustuotteita

Vuonna 1980 lanseerataan raikas Jacky Marjamatka jogurtti ja vuonna 1981 tuotiin herkkusuiden iloksi Jacky Makupala kinuskivanukas.

jacky-railakas-historia

1983

Jacky Railakas -jogurtit, vain 1,5 % rasvaa

1980-luvulla kunto- ja laihdutustietous rantautui Suomeen. Jacky kehitti perheille Railakas-jogurtit, jotka sisälsivät vain 1,5 % rasvaa ja tietenkin runsaasti hyvää makua.

1999

Jacky Jugupala lastenjogurtit

Havaittiin, että aikuisten ja lasten maku oli erilainen: aikuiset arvostivat isoja, maukkaita marjan ja hedelmän paloja, mutta lapset kaipasivat sileitä ja pehmeän makuisia jogurtteja. Niinpä Jacky toi lapsille omat Jugupala lastenjogurtit ja pakkasi ne kätevään ja riittoisaan nelipakkaukseen.

 

2000

Uudenlaisia lasten välipaloja: Jacky Rahkajugu ja Jacky Hedelmä C

Vuonna 2000 lanseerattiin Jacky Rahkajugu vaativille pikkukuluttajille. Pehmeän maukas uutuus oli sekoitus jogurttia, rahkaa ja marja-/hedelmähilloa. Samana vuonna tuotiin markkinoille myös Jacky Hedelmä C marja-hedelmäsosevälipalat. Niitä sai sekä yksittäispikareissa että monipakkauksissa.

jacky-makumaidot

2001

Jacky Makumaito tuodaan markkinoille

2000-luvun alussa Jacky oli saatavana jälleen juomana, kun Jacky Makumaito -välipalajuomat tuotiin markkinoille vuonna 2001. Sarjassa oli kolme makua: suklaa, mansikka ja banaani.

2003-2004

Runsaasti tuoteuutuuksia

Vuonna 2003 tuli juotava versio myös Jacky lastenjogurteista: Jacky Jugujuomat. Vuonna 2003 tulivat markkinoille Jacky-rahkat riittoisissa 4x80g pakkauksissa. Purkkikoko sopi hyvin perheen pienimmillekin. Vuonna 2004 Jacky-rahkat hyppäsivät patukan kääreisiin, kun Jacky-rahkapatukka lanseerattiin.

2006-2008

Jacky Jugupalasta uusia muunnoksia

Vuonna 2006-2008 lanseerattiin uudenlaisia Jacky tuotteita, joissa huomioitiin kuluttajien kasvava terveystietoisuus: Vuonna 2006 tuli runsaskuituinen Jacky Jugupala, jossa oli 20 % vähemmän lisättyä sokeria. Myös Jacky Makupalasta tehtiin variantti, jossa oli 40 % vähemmän lisättyä sokeria. Vuonna 2007 lanseerattiin Jacky Jugupala jogurtit, joihin oli lisätty omega-3-rasvahappoja. Seuraavana vuonna tuli Jacky JuguPlus proteiinijogurttisarja, jossa makuina olivat mansikka ja persikka.

jacky-duetto-jogurtti-vanukas

2012

Jacky Duetto kerrosjogurtit ja kerrosvanukkaat.

Vuonna 2012 herkkusuita ilahdutettiin uusilla Jacky Duetto kerrosjogurteilla ja kerrosvanukkailla.

2014

Angry Birdsit valloittavat Jacky-tuotteet

Kaikki Jacky-tuotteet saivat upean Angry Birds kuosin.

2016

Jacky Jugupala myös tetrassa

Vuonna 2016 Jacky Jugupala jogurtti tuotiin kauppoihin pikareiden lisäksi 750 gramman tetrapakkauksessa. Isompi pakkaus riitti pidempään ja sitä oli helppo annostella ja säilyttää.

jacky-aikuisten-vanukkaat-historia

2019

Jacky toi aikuisille omat herkkuvanukkaat

Jacky toi aikuisille omat vanukkaat, jotka ovat maultaan hieman vahvempia ja vähemmän makeita kuin lastenvanukkaat. Makuina Suolainen kinuski ja Suklaabrownie. Jacky Makupala sarjaan tuotiin Jacky Makupala Kinuski, jossa on 30 % vähemmän lisättyä sokeria.

2020

Herkkuvanukkaiden tuoteperhe kasvaa

Syksyllä 2020 Jacky toi markkinoille Suklaamannavanukkaan sekä samettisen Maitosuklaa-nougat vanukkaan. Suklaamannavanukas on perinteinen tuote uudella tvistillä: Jacky maitosuklaamaku yhdistettynä mannaryynimäiseen, mutta samalla lohkeavaan koostumukseen. Maitosuklaa-nougat vanukas taas yhdistää tutun Jacky maitosuklaan sekä pähkinäisen nougatmaun. Lopputulos on samettisen sileä, hienostunut, täyteläinen koostumus aikuisempaan makuun.

Jacky_MP_Vuosimaku_Lakritsi-toffee

2021

Uusi, jännittävä Jacky Makupala vuosimaku tuli kauppoihin

Jacky Makupala -sarjaan tuli uusi herkku: laku-toffee vanukas! Siinä on pehmeän maukas toffeenmaku, johon lakritsi tuo superherkullisen ja jännittävän lisän. Sileä ja täyteläinen vanukas on oiva jälkiruoka tai pikkuherkku.

2021

Uusi, jännittävä Jacky Makupala vuosimaku tuli kauppoihin

Jacky Makupala -sarjaan tuli uusi herkku: laku-toffee vanukas! Siinä on pehmeän maukas toffeenmaku, johon lakritsi tuo superherkullisen ja jännittävän lisän. Sileä ja täyteläinen vanukas on oiva jälkiruoka tai pikkuherkku.

Jacky Makupala Minttusuklaa

2024

Uusi, herkullinen Jacky Makupala vieraileva maku tuli kauppoihin

Jacky Makupala -sarjaan tuli vieraileva uusi herkku: Minttusuklaavanukas! Pehmeän täyteläisessä vanukkaassa yhdistyvät täyteläinen maitosuklaa ja raikas minttu. Sileä ja täyteläinen vanukas on oiva jälkiruoka tai pikkuherkku.

2024

Uusi, herkullinen Jacky Makupala vieraileva maku tuli kauppoihin

Jacky Makupala -sarjaan tuli vieraileva uusi herkku: Minttusuklaavanukas! Pehmeän täyteläisessä vanukkaassa yhdistyvät täyteläinen maitosuklaa ja raikas minttu. Sileä ja täyteläinen vanukas on oiva jälkiruoka tai pikkuherkku.